Rolex replica watches launched the new Oyster Perpetual Rolex Deepsea replica watches uk. The new 44 mm case has been redesigned on both sides of the lugs and case, and the enlarged enamel strap features a new size folding shackle. For the first time, this professional dive replica watches online is equipped with the leading 3235 movement with watchmaking technology replica watches sale.

Enter Title

VODA

Odmah poslije zraka, voda je druga po redu u prioritetima potrebnih resursa za organizam.

Ljudsko tijelo sastoji od otprilike 65 - 70% vode. Važna je za normalno funkcioniranje svakog organizma kod metaboličke aktivnosti, proizvodnje energije i izgradnje tkiva. Obzirom da čovjek također određenu količinu vode dobije i hranom te preko voća i povrća, zapravo rijetke namirnice ne sadrže vodu,  u pravilu odrasla osoba trebala bi piti od 1-3L ovisno o težini, visini, samom zdravlju i samoj fizičkoj aktivnosti.

 

 

SOL (NaCl)Otprilike 15 do 20 grama kuhinjske soli, koju normalno u toku dana većina ljudi unese s kuhanom hranom, zdravi bubrezi mogu izlučiti pet do sedam grama, što nekim osobama može predstavljati problem da se počinju abnormalno znojiti pogotovo u ljetnim mjesecima.

Budući da kuhinjska sol spada u grupu stranih tijela, to može dovesti do teškog oticanja tkiva, sužavanje krvnih žila što dovodi do povišenog krvnog tlaka, koža poprima spužvast i bolestan izgled, povećanja tjelesne težine kao i učestala glad i žeđ.

Zato korištenjem kuhinjske soli u prevelikoj mjeri može potpomognuti u nastajanju bolesti, stoga oprezno u konzumiranju.

KALCIJ (Ca)

Kao najzastupljeniji mineral u našem tijelu u kombinaciji s magnezijem i vitaminom D predstavlja važnu ulogu za rast i razvoj nas samih. Omogućava stezanje mišića i srca, bitan je pri zgrušavanju  krvi, prijenosu živčanih impulsa, zdravlju vezivnog tkiva i razvoju ploda kod trudnica. Smanjuje opasnost od bolesti srca i lomova kostiju starijih osoba otprilike za 50 %, reducira apsorpciju oksalata (soli oksalne kiseline) koji imaju tendenciju taloženja i na taj način sprječava nastanak bubrežnih kamenaca.

ŽELJEZO (Fe)

Obzirom da naš organizam ne može sam sintetizirati željezo, možemo reći da je on bitan mineral za normalno funkcioniranje organizma. Sastavni je dio molekule hemoglobina što omogućuje vezanje kisika iz pluća i raznosi ga po čitavom tijelu pa između ostaloga, pomaže mišićima da skladište i koriste kisik za svoje potrebe.FOSFOR (P)

Fosfor kao makromineral gradivni je dio kostiju, zuba, RNK i DNK-a nukleinskih kiselina, fosfolipida svake stanične membrane, osnovne energetske jedinice ATP-a i određenog broja enzima i koenzima.

Vrlo se dobro unosi u organizam zahvaljujući dobroj apsorpciji u crijevima, dok se sama ravnoteža u organizmu primarno regulira izlučivanjem putem bubrega.