POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Vaša privatnost važna je za Fresenius Medical Care Hrvatska d.o.o., Savska Opatovina 36, 10000 Zagreb („Mi”). Zaštita vaše privatnosti prilikom obrade vaših Osobnih podataka važno je pitanje na koje obraćamo posebnu pozornost u svojim poslovnim procesima.

U ovoj Politici zaštite privatnosti opisani su podaci koje o vama prikupljamo putem internetske stranice ili aplikacije („Stranica”) iz koje pristupate ovoj Politici o tome kako koristimo i otkrivamo te podatke; kako ih štitimo; i koje su mogućnosti koje možete odabrati u vezi s time. Potičemo vas da pročitate našu Politiku zaštite privatnosti i kliknete na dostupne poveznice ako želite dodatne informacije o određenoj temi.   

PRIKUPLJANJE PODATAKA

„Osobni podaci” su podaci koji vas identificiraju kao pojedinca ili se odnose na pojedinca kojeg je moguće identificirati.  Osobne podatke prikupljamo na različite načine, uključujući putem registracija, aplikacija, anketa, obrazaca za kontakt, u vezi s vašim upitima i automatski kada pregledavate našu Stranicu.    

Od vas možemo tražiti Osobne podatke kada se koristite Stranicom. Osobni podaci koje tražimo mogu uključivati ime, željeni jezik, pojedinosti za kontakt (poput poštanske adrese, brojeva telefona i adrese elektroničke pošte), interese te što se tiče zdravstvenih djelatnika informacije o specijalizaciji i pripadnosti. 

Osobne podatke koje nam dostavite možemo kombinirati s drugim informacijama koje smo od vas prikupili, bilo na internetu ili izvan njega. Također ih možemo kombinirati s informacijama koje o vama primimo od drugih izvora, kao što su javno dostupne baze podataka, društvene mreže ili treće strane.

Bit ćete obaviješteni o tome koji se Osobni podaci zahtijevaju, a koji su Osobni podaci neobvezni. Kada se od vas zatraži da dostavite Osobne podatke, taj zahtjev možete odbiti. Međutim, ako odaberete da nam ne pružite podatke koji su nam potrebni za pružanje usluga koje tražite, nećemo vam moći pružiti te usluge.  

Ako nam dostavite bilo koje Osobne podatke povezane s drugim pojedincem, jamčite da za to imate ovlaštenje i dozvoljavate nam da se tim podacima koristimo u skladu s ovom Politikom zaštite privatnosti.

OSJETLJIVI OSOBNI PODACI

Osim u slučaju da ih posebno zatražimo, molimo vas da nam ne šaljete niti otkrivate nikakve osjetljive Osobne podatke kako ih definira mjerodavno zakonodavstvo (primjerice, broj socijalnog osiguranja, broj kreditne kartice, broj putovnice, informacije o rasnom ili etničkom porijeklu, politička mišljenja, vjerska ili filozofska uvjerenja, zdravlje, spolni život ili seksualna orijentacija, kriminalnu prošlost, članstvo u sindikatu ili biometrijske ili genetske podatke za potrebe jedinstvenog identificiranja pojedinca) na Stranici ili kroz nju ili na drugi način.

UPORABA OD STRANE MALOLJETNIKA

Ova Stranica nije namijenjena pojedincima mlađima od 16 godina pa zahtijevamo da pojedinci ne pružaju Osobne podatke putem Stranice. Ako je vaše dijete dostavilo Osobne podatke i željeli biste da se ti Osobni podaci uklone, obratite nam se prema uputama u odjeljku Obratite nam se.

PASIVNO PRIKUPLJANJE I UPORABA PODATAKA

Pasivno prikupljanje podatka (to jest, prikupljanje podataka kada ih posjetitelj aktivno ne pruži) obično se odvija kada posjetitelj pregledava Stranicu.

Kolačići su standardna značajka internetskih stranica i omogućuju nam da na vašem računalu pohranimo male količine podataka o vašem posjetu našoj Stranici. Kolačići nam pomažu naučiti koji su dijelovi Stranice korisni, a kojima je potrebno poboljšanje.

„Kolačić“ je djelić informacija koji Stranica šalje vašem internetskom pregledniku, što pomaže Stranici da zapamti informacije o vama i vašim preferencijama.

 

„Privremeni kolačići“ ili „kolačići sesije“ privremeni su djelići informacija koji se upotrebljavaju radi unapređenja pregledavanja, blokiranja posjetitelja od pružanja informacija kada to nije primjereno (Stranica „pamti” prethodne unose godina ili države podrijetla koje su bile izvan zadanih parametara i onemogućava naknadne izmjene) i prikupljanja zbirnih statističkih podataka na Stranici. Oni se brišu kada izađete iz svog internetskog preglednika ili kada isključite svoje računalo.

 

„Trajni kolačići“ trajniji su djelići informacija koji se pohranjuju na tvrdom disku vašeg računala i ostaju tamo sve dok ne izbrišete kolačić. Trajni kolačići pohranjuju podatke na vašem računalu u brojne svrhe, poput ponovnog pronalaska određenih podataka koje ste ranije dostavili (na primjer, lozinke), pomaganja u određivanju dijelova Stranice koje posjetitelji smatraju najvrjednijima i stalnog prilagođavanja Stranice na temelju vaših preferencija. Trajni kolačići koje ovo Stranica postavi na vaše računalo mogu sadržavati osobne identifikacijske podatke, no samo ako ste se registrirali ili ste na drugi način pristali na zadržavanje osobnih identifikacijskih podataka koje ste dostavili Stranici. U suprotnom, poslužitelj naše Stranice zna samo da se je neidentificirani posjetitelj s vašim kolačićem vratio na Stranicu.

 

Možete odlučiti blokirati uporabu kolačića putem svog internetskog preglednika. Ako ne želite prihvatiti kolačiće, vaš preglednik može se podesiti tako da automatski odbija pohranu kolačića ili da vas obavijesti svaki put kada Stranica zahtijeva pohranu kolačića. Putem preglednika moguće je također izbrisati prethodno pohranjene kolačiće. Vidjeti stranice preglednika za pomoć. Informacije o uobičajenim preglednicima potražite na http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html. Međutim, ako ne prihvatite kolačiće, to može ograničiti značajke koje su vam dostupne na našoj Stranici.

Mi i naši pružatelji usluga također možemo automatski prikupljati i upotrebljavati podatke na sljedeće načine:

Putem vašeg preglednika: Većina preglednika prikuplja određene podatke, poput tzv. Media Access Control (MAC) adresa, vrste računala (Windows ili Mac), razlučivosti zaslona, naziva i inačice operativnog sustava te vrste i inačice internetskog preglednika. Možemo prikupljati slične informacije, poput vrste i identifikatora vašeg uređaja, ako našoj Stranici pristupite putem mobilnog telefona. Tim se podacima koristimo da bismo osigurali da Stranica pravilno funkcionira.

IP adresa: Vaša IP adresa identificira se i bilježi automatski u dnevničkoj datoteci našeg servera kad god korisnik posjeti Stranicu, zajedno s vremenom posjeta i posjećenim stranicama. Mi se koristimo djelomično maskiranim IP adresama za potrebe, primjerice, izračuna razine uporabe Stranice, dijagnostike problema sa serverom i administriranja Stranice. Iz vaše djelomično maskirane IP adrese (anonimizacija od dva bajta) također možemo saznati približno mjesto na kojem se nalazite.

Informacije o uređaju: Možemo prikupljati informacije s uređaja (vrsta uređaja, operativni sustav, razlučivost zaslona, jezik, država u kojoj se nalazite i vrsta internetskog preglednika) kojim se koristite tijekom svog posjeta.

 

KAKO UPOTREBLJAVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Osobne podatke koje nam pružite upotrebljavamo i otkrivamo kako vam je opisano u trenutku prikupljanja, posebno da bismo:

 • omogućili funkcionalnost Stranice i ispunili vaše zahtjeve kada imamo ugovorni odnos ili legitimni interes, a to uključuje:
   • pružanje korisničkih usluga vama;
   • odgovaranje na vaše upite, ispunjavanje vaših zahtjeva i provođenje vaših transakcija;
   • slanje administrativnih informacija vama, poput izmjena naših uvjeta i politika te marketinških komunikacija za koje vjerujemo da bi vam mogle biti zanimljive; 
   • olakšavanje funkcionalnosti društvene razmjene;
   • omogućavanje slanja poruka drugoj osobi, primjerice kolegi, njegovatelju ili prijatelju ili pacijentu; 

 


 • pružili personalizirane usluge kada imamo vašu privolu ili legitimni interes za pružanje informacija koje su vam zanimljive, uključujući: 
   • da bismo vas bolje razumjeli i personalizirali našu interakciju s vama;
   • da bismo analizirali ili predvidjeli preferencije naših korisnika s ciljem identifikacije zbirnih izvješća o trendovima vezano za to kako se naše Stranice upotrebljavaju;
   • da bismo analizirali ili predvidjeli vaše preferencije s ciljem unapređenja naše interakcije s vama, to jest, da bismo vam dostavljali sadržaj, proizvode i ponude (putem naše Stranice, elektroničke pošte ili digitalnih alata) za koje vjerujemo da će biti od važnosti za vaše profesionalne interese.

 


 • vama postupali kao zdravstvenim djelatnikom kada imamo ugovorni odnos ili legitimni interes, uključujući: 
   • da bismo provjerili ispunjavate li uvjete za pristup određenim proizvodima, uslugama i podacima koje se mogu staviti na raspolaganje samo određenim licenciranim zdravstvenim djelatnicima;
   • da bismo s vama komunicirali na temelju vašeg stručnog znanja i mišljenja digitalnim ili drugim putem; 
   • da bismo vas uključili u programe/odbore zdravstvenih djelatnika;
   • da bismo vas uključili u kontekstu anketa o našim proizvodima ili uslugama ili proizvodima i uslugama povezanog društva ili poslovnog partnera društva Fresenius Medical Care;
   • da bismo s vama surađivali u vezi s događajima, publikacijama ili savjetodavnim sastancima iz područja medicine;
   • da bismo tražili vaše mišljenje o proizvodima i uslugama koje promičemo mi ili povezano društvo ili poslovni partner društva Fresenius Medical Care za potrebe razvoja i poboljšanja.

 


 • omogućili vam da sudjelujete u posebnim programima, aktivnostima, događajima ili promocijama kao dio našeg ugovornog odnosa s vama ili u slučaju kada imamo legitiman interes. 

 


 • vodili naše poslovanje u skladu s našim zakonskim obvezama i za postizanje naših legitimnih interesa u održavanju našeg poslovanja, uključujući:
   • provođenje analize i revizija podataka;
   • utvrđivanje trendova uporabe naše Stranice i analizu učinkovitosti naših komunikacija;
   • otkrivanje, sprečavanje i istraživanje prijevara, uključujući praćenje (kibernetičke) sigurnosti i sprečavanje (kibernetičkih) napada;
   • razvoj, unapređenje, poboljšanje ili mijenjanje naših proizvoda i usluga;
   • provjeru vaše sposobnosti da pristupite određenim proizvodima ili uslugama ili da se njima koristite;
   • bolje razumijevanje toga kako naši proizvodi i usluge utječu na vas i one za koje se brinete; 
   • praćenje i reagiranje na važna pitanja, uključujući ispunjavanje zakonskih obveza praćenja i izvješćivanja u vezi s neželjenim učincima, žalbama na proizvode i sigurnosti pacijenata;
   • poslovanje i širenje opsega naših poslovnih djelatnosti.

KAKO OTKRIVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Informacije prikupljene putem Stranice također otkrivamo:

 • drugim povezanim društvima društva Fresenius Medical Care za potrebe opisane u ovoj Politici zaštite privatnosti. Popis svih povezanih društava društva Fresenius Medical Care dostupan je na https://www.freseniusmedicalcare.com/en/media/publications/annual-reports/
 • trećim stranama koji su naši partneri i s kojima surađujemo u vezi s određenim proizvodima ili uslugama;
 • trećim stranama koji su naši pružatelji usluga vezano za usluge poput „website hosting-a“ i „application hosting-a“, analize podataka, obrade plaćanja, ispunjavanje narudžbi, pružanja infrastrukture, informatičkih usluga, korisničkih usluga, usluga elektroničke pošte i izravne dostave pošte, revizije i drugih usluga; te
 • u skladu s mjerodavnim zakonodavstvom, trećoj strani u slučaju bilo kakve reorganizacije, spajanja, prodaje, zajedničkog pothvata, prijenosa ili drugog stavljanja na raspolaganje dijela ili cijelog poslovanja, imovine ili dionica (uključujući u vezi sa stečajnim ili sličnim postupcima).

Nadalje, možemo upotrebljavati i otkrivati vaše podatke po vlastitom nahođenju s ciljem:

 

 • zaštite svojih prava, privatnosti, sigurnosti ili imovine i/ili prava, privatnosti, sigurnosti ili imovine naših povezanih društava, vas ili drugih
 • usklađenosti s mjerodavnim zakonodavstvom te našim zakonskim obvezama praćenja i izvješćivanja (što može uključivati zakone izvan vaše države boravišta), odgovaranja na zahtjeve javnih i državnih tijela (što može uključivati tijela izvan vaše države boravišta), suradnje s tijelima za provedbu zakona ili zbog drugih zakonskih razloga
 • provedbe svojih uvjeta.

Također možemo upotrebljavati i otkrivati vaše podatke na druge načine nakon što za to ishodimo vašu privolu.

Nadalje, ako je to dozvoljeno mjerodavnim zakonodavstvom, možemo upotrebljavati i otkrivati podatke koji nisu u obliku osobnih podataka u bilo koju svrhu. Ako kombiniramo podatke koji nisu osobni podaci s podacima koji su osobni (poput kombiniranja vašeg imena s mjestom gdje se nalazite), s kombiniranim podacima postupat ćemo kao s Osobnim podacima tako dugo dok su kombinirani.

MOGUĆNOSTI I PRISTUP

Vaše mogućnosti u vezi s dijeljenjem vaših Osobnih podataka s povezanim društvima ili trećim stranama, koji su naši partneri

Ako ne želite da u budućnosti dijelimo vaše Osobne podatke sa našim povezanim društvima i/ili trećim stranama, koji su naši partneri u njihove marketinške svrhe, možete se izuzeti iz tog dijeljenja tako da nas kontaktirate putem elektroničke pošte na: fresenius@fresenius.hr. U svojem zahtjevu navedite da više ne smijemo dijeliti vaše Osobne podatke sa našim povezanim društvima i/ili  trećim stranama, koji su naši partneri u njihove marketinške svrhe, te svoje ime i adresu elektroničke pošte.

Kako možete pristupiti svojim Osobnim podacima, izmijeniti ih ili izbrisati

Ako želite pregledati, ispraviti, ažurirati, ograničiti ili izbrisati svoje Osobne podatke ili ako želite poslati zahtjev za primanjem elektroničkog primjerka svojih Osobnih podataka za potrebe slanja drugom poduzeću (u mjeri u kojoj su ta prava predviđena mjerodavnim zakonodavstvom), kontaktirajte nas putem elektroničke pošte na: fresenius@fresenius.hr. Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti čim to bude razumno moguće, a najkasnije mjesec dana nakon primitka. Ako zbog određenih okolnosti zakasnimo u slanju svog odgovora, odmah ćemo vas obavijestiti i navesti datum svog odgovora.

PREKOGRANIČNI PRIJENOS

Vaši Osobni podaci mogu biti pohranjeni i obrađeni u svim državama gdje imamo pogone ili pružatelje usluga, a uporabom naše Stranice ili davanjem privole nama (u skladu sa zakonskim zahtjevima), vaši Osobni podaci mogu biti preneseni u države izvan vaše države boravišta, uključujući u države izvan Europskoga gospodarskoga prostora (EGP), gdje su na snazi možda drugačija pravila zaštite podataka nego u vašoj državi.

Europska komisija za neke države EGP-a priznaje da pružaju primjerenu razinu zaštite podataka u skladu s normama EGP-a (cijeli popis tih država dostupan je ovdje). U slučaju prijenosa iz država EGP-a u države koje Europska komisija ne smatra primjerenima, osigurat ćemo da se primjenjuju primjerene mjere, uključujući da primatelj podliježe odredbama standardnih ugovornih klauzula EU-a, EU-SAD Štita Privatnosti ili EU odobrenim kodeksom ili EU odobrenim mehanizmom certificiranja radi zaštite vaših Osobnih podataka. Primjerak tih mjera možete dobiti tako da nas kontaktirate u skladu s odjeljkom „Obratite nam se” u nastavku.

SIGURNOST  

Poduzet ćemo prikladne mjere da zaštitimo Osobne podatke koje su u skladu s mjerodavnim zakonima i propisima o privatnosti i sigurnosti podataka, uključujući zahtjev pružateljima usluga da se koriste prikladnim mjerama za zaštitu povjerljivosti i sigurnosti Osobnih podataka.

 

RAZDOBLJE ZADRŽAVANJA

Vaše Osobne podatke pohranit ćemo koliko dugo je potrebno ili dozvoljeno s obzirom na svrhu/svrhe za koje su prikupljeni i na mjerodavne zakonske zahtjeve. Kriteriji kojima određujemo svoja razdoblja pohrane uključuju: (i) trajanje našeg odnosa s vama i razdoblja u kojem vam stavljamo na raspolaganje svoju Stranicu; (ii) postoji li zakonska obveza kojoj podliježemo; i (iii) da li je pohrana preporučljiva s obzirom na naš pravni položaj (primjerice, s obzirom na odgovarajuće zastare, parnice ili regulatorne istrage).

STRANICE I USLUGE TREĆIH STRANA

Ovom Politikom zaštite privatnosti ne uređuju se i nismo odgovorni ni za kakvo prikupljanje podataka, uporabu, otkrivanje ili druge sigurnosne prakse ili druge prakse nikakve treće strane, uključujući treće strane koje pružaju usluge na koje Stranica nudi poveznicu i uporabu kolačića koji mogu biti pohranjeni na tvrdom disku vašeg računala. Isticanje poveznice na našoj Stranici ne podrazumijeva naše reklamiranje te usluge, a vanjskim poveznicama koristite se na vlastiti rizik. Ne preuzimamo odgovornost ni za kakvu štetu ili implikacije uzrokovane uporabom vanjskih poveznica. Potičemo vas da pročitate Politiku zaštite privatnosti svake stranice koju posjetite.

SKIDANJE I MEDIJSKE DATOTEKE

Svi dokumenti, datoteke ili medijski sadržaj dostupni za skidanje na Stranici stavljeni su vam na raspolaganje na vaš rizik. Iako smo poduzeli sve mjere opreza da bismo osigurali da je dostupan isključivo vjerodostojan sadržaj za skidanje, savjetujemo vam da provjerite njegovu vjerodostojnost antivirusnim softverom treće strane ili sličnim aplikacijama.
Ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj skinut od trećih strana ili sadržaj za skidanje s vanjskih stranica trećih strana i savjetujemo vam da provjerite njegovu vjerodostojnost antivirusnim softverom treće strane ili sličnim aplikacijama.

OBRATITE NAM SE

Ako imate bilo kakvih pitanja, komentara, zahtjeva ili zabrinutosti u vezi s ovom Politikom zaštite privatnosti ili praksama u postupanju s informacijama ove Stranice ili ako biste se željeli izuzeti iz budućih komunikacija, kontaktirajte nas na sljedeći način:

Fresenius Medical Care Hrvatska d.o.o.

Na pažnju: Tehnički odjel

Savska Opatovina 36, 10000 Zagreb, Hrvatska

+ 385 1 30 40 150

e-mail: fresenius@fresenius.hr

Također možete kontaktirati našeg službenika za zaštitu podataka odgovornog za vašu državu ili regiju, ako je to primjenjivo, na dataprotection.westbalkan@fmc-ag.com.

PODNOŠENJE ŽALBE REGULATORNOM TIJELU

Možete podnijeti žalbu nadzornom tijelu nadležnom za vašu državu ili regiju. Kliknite ovdje za informacije za kontakt takvih tijela.

AŽURIRANJA OVE POLITIKE ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Ovu Politiku zaštite privatnosti možemo izmijeniti. Sve izmjene ove Politike zaštite privatnosti stupaju na snagu kada objavimo revidiranu Politiku zaštite privatnosti na Stranici. Preporučamo da redovito pregledate Politiku zaštite privatnosti kada posjećujete Stranicu. Ova je Politika zadnje ažurirana 11.04.2019..

 

早上喝白醋胸猛增是真的吗丰胸产品?我也曾试过这种方法,当然是无效的。目前“挤胸法”流行将自己的胸部向内挤出形成乳沟丰胸方法,但长时间挤出乳沟后,乳房内淋巴液的逆流减少或阻止,局部血气恶化粉嫩公主酒酿蛋官网,乳腺增生,长时间的胸部活动受到限制,也会影响正常的呼吸丰胸食物